Netbank tájékoztató

Tisztelt Ügyfelünk!


Az elektronikus úton igénybe vehető szolgáltatásaink használata során biztonságának megőrzése az Ön részéről is körültekintést, elővigyázatosságot tesz szükségessé. A biztonsági kockázat minimalizálása érdekében kérjük, legyen figyelemmel az alábbiakra:
 

• Bankunk sem e-mailben, sem telefonon, sem más elektronikus csatornán nem kér ügyfeleitől személyes adatokat, nem kéri azok pontosítását. Ne válaszoljon olyan – állítólag a bankunktól érkező e-mailekre, amelyben jelszavának, bankkártyás vagy egyéb pénzügyi, illetve személyes adatainak megadására kérik. Amennyiben ilyen tartalmú e-mailt kap, kérjük, azonnal értesítse ügyfélszolgálatunkat (tel.: 69/511-096; e-mail: info kukac mohacsitakarek.hu, netbank kukac mohacsitakarek.hu).

• Önre vonatkozó banki információkat interneten keresztül kizárólag indokolt esetben adjon meg. Amennyiben egy webhelyen indokolatlanul banki adatokra kérdeznek rá, ne válaszoljon, hagyja el a gyanús webolalt.


• Kizárólag a Mohácsi Takarék Bank Zrt. által publikált https://netboss.tksz.hu/emohacs/html/hun/netboss.html oldalról használja az internetbank szolgáltatást.
Közvetlen elérés: www.mohacsitakarek.hu oldalon a jobbra látható ikon segítségével

• A Netbank használata során – még mielőtt megadná a felhasználói azonosítót és jelszót- győződjön meg arról, hogy a számítógépe a Bank szerverével kommunikál megfelelő biztonsági körülmények között. A „Tanúsítvány – NetLock SSL ellenőrzés/lezárt lakat” ikonra kattintva a NetLock Üzleti Tanúsítványkiadó Központ által kibocsátott digitális igazolvány tekinthető meg.


• Amennyiben Netbank szolgáltatunk használata során a megszokottól eltérő megjelenést, vagy azonosítási kérést tapasztal, kérjük, hívja a 69/511-096 telefonszámon Netbank ügyfélszolgálatunkat.


• A lehető legnagyobb körültekintéssel járjon el banki adatainak megadásakor. Felhasználói azonosítóját és jelszavát tartsa titokban. Olyan jelszót válasszon, mely megfelelő biztonságot nyújt, mely nem köthető Önhöz (pl. születési időpontjához, családtagjaihoz), továbbá ne használja a Netbankhoz az általában használt jelszavait. Jelszavát ne írja fel, mobiltelefonján ne legyen könnyen felismerhető módon eltárolva Netbank felhasználó neve és jelszava! Amennyiben felmerül a gyanú Önben, hogy a jelszava illetéktelen kezekbe került, azonnal változtassa meg!


• A számítógépet használat közben ne hagyja felügyelet nélkül. Az internet bank használata során gondoskodnia kell a megfelelő biztonságos környezet kiválasztásáról. Nyilvános internetpontokon - pl. könyvtárban, internet kávézóban - lehetőleg ne használjon olyan banki szolgáltatásokat, amelyekhez szükséges megadnia banki adatait, titkos jelszavát.


• Javasoljuk, hogy ne tartson nyitva más böngésző ablakot és ne futasson a Netbank használata során más programokat.


• Az internetbanki műveletek befejezését követően minden esetben kattintson a „Kilépés” gombra.


• Csak olyan jogtiszta, megbízható helyről beszerezett operációs rendszert használjon, amelyek automatikus frissítését bekapcsolta. A számítógépére csak ellenőrzött forrásból származó programokat telepítsen, ezek rendszeres frissítéséről is gondoskodjon. Működtessen a számítógépén tűzfal és vírusvédelmi szoftvereket, amelyek automatikusan frissülnek. Folyamatosan ellenőrizze, hogy számítógépe nem vírusos-e.

Az Ön közreműködésével az elektronikus banki szolgáltatások használata biztonságos lesz, és megelőzhetőek lesznek a nem megfelelő használatból fakadó károk.
 

Mohácsi Takarék Bank Zrt.
 

Termék összehasonlítás

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...